Reportages - Winnaar Barcelona.

Winnaar Barcelona.

11-7-2010

Martin Jacobs is de winnaar geworden vanuit Barcelona.

Met ruime voorsprong wist de NL05-2178694 de zege binnen te halen. Als we verder kijken naar het podium laat hij geen kleintjes achter zich. Want op een zeer verdiende 2e plaats zien we de “070” van Henk Deenen. Juist ja de Duifkampioen ochtendlossing van 2009. Speelde vorig jaar 3e Barcelona, en nu dus de 2e. Grote klasse!!! Op een 3e plaats zien we B v Holland & Zn uit Ede. Die naar jaren afwezigheid op de ZLU vluchten nu 2 top duivinnen speelde. En dan gelijk een 3e plaats. Prachtig resultaat.


Maar nu gaan we weer gauw terug naar de winnaar.
Martin klokte zijn winnaar om 16.56.27 Dit was dus goed voor de overwinning maar ook voor een prachtige 44e plaats nationaal. Dat dit een geweldige vlieger is bewees hij al eerder om o.a. de volgende prijzen in de wacht te slepen:


2e SFG Perpignan ’09 tevens 296e nat
49e Nat Tarbes ‘07
210e Nat Montauban.

Als we naar de afstamming van de duif kijken zien we dat hij het kopvliegen van geen vreemde heeft. Vader is van Cees v/d laan Castricum. Klz 1e nat Cahors. Moeder is een samen kweek met vriend E v/d Bovenkamp. En zien dan de volgende toppers 3e nat St Vincent x 8e nat Bergerac van Jan Weiman.

Het hokbestand van Martin is opgebouwd door de gekende rassen: Cees v/d Laan, Wijnands & Zn, C v/d Velden, Comb Gerritsen, G v Tuyl. En dan alleen maar uit het allerbeste van deze hokken.

Ook is het even interessant om naar de voorbereiding van de duif te kijken. Laatste jaren lezen we veel over dat duiven wekelijks de mand in gaan. Echter Martin bewijst dat dat niet altijd nodig is. Zo werd de winnaar gespeeld op Strombeek, Morlincourt, Peronne en toen naar Barcelona!!! Hij werd op een jong van 10 dagen gespeeld. Dit was dus een perfecte stand en voorbereiding om deze prachtige overwinning binnen te halen. En we weten het allemaal het was een loodzware vlucht. En dan is de overwinning alleen maar mooier. Nogmaals Martin gefeliciteerd met deze prachtige overwinning.

Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws

Huldiging 2023


Nieuws (13-2-2024)

De foto's zijn geplaatst


Lees meer

Bonnenverkoop SFG


Nieuws (22-1-2024)

Van 19-01-24 tot 01-02-24!


Lees meer