Reportages - Winnaar Perpignan

Winnaar Perpignan

19-10-2010
Perpignan kende in 2009 een winnaar die zijn duif nog dezelfde dag klokte. Echter in 2010 kwamen er in onze fondclub geen duiven door. Dit had denk ik ook te maken met de regenbuien die zich deze dag gepaard gingen. Dus het betekende voor de deelnemers dat ze de volgende dag vroeg uit de veren moesten. Zo ook Ab Kozijn uit harderwijk.  Hij begon om zes uur zijn duiven te verzorgen. Af en toe keek hij even naar buiten of er al wat was. En ja plotseling zat zijn duivin daar op de spoetnik. Na de duif geconstateerd te hebben en gemeld bleek het om een vroege vogel te gaan. En uiteindelijk dus de 1e in het SFG concours!!! Als we aan Ab vragen naar de afstamming van de duif is Ab kort en duidelijk. Die komt van mijn duiven vriend Huub Spaan(Heysen-Spaan) waar hij jaarlijks wat duiven mee ruilt en dat dus niet zonder succes. Nu is Huub ook een liefhebber die we gedurig in de kop van de uitslag terug vinden. Dus kwaliteit zit zeker in dit duifje. En dat wist Ab ook. Hij had er vertrouwen in. Helaas bleef hij al snel achter. Maar gelukkig kreeg hij bericht vanuit Zieuwent waar ze in een centraal hok zat. Door het goede vertrouwen in dit duifje werd ze door haar baasje opgehaald.
De beloning hiervoor kwam dus op Perpignan. Ze werd ingekorfd op jonge van 5 dagen.  Hierdoor werd ze zo gemotiveerd dat ze om 06.09 geconstateerd werd en de 1e plaats binnen haalde. Verder speelde ze ook al o.a.: 90-1460 Montauban, 217-1180 Bordeaux, 403-3837 Bergerac, 437-3332 Periqueux.
Nogmaals wil ik Ab via deze weg feliciteren met zijn overwinning. En totziens in Garderen waar we je als vluchtwinnar in het zonnetje zullen zetten.
Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws

Bonnenverkoop SFG


Nieuws (14-1-2023)

Van 19 januari 2023 t/m 2 februari 2023


Lees meer