Reportages - Kampioen middaglossingen 2010

Kampioen middaglossingen 2010

31-12-2010

Bas zit al meer dan 30 jaar in de duivensport. Hij is via zijn vader en opa in aanraking gekomen met de duiven. Zoon Ricardo heeft het weer van zijn vader.  Dat Bas in die jaren veel geleerd heeft bewijzen zijn prestaties wel. Vroeger was het hoofdzakelijk de vitesse tot en met de dagfond. De laatste jaren is de grote fond hun spelletje. En dat gaat ze niet onverdienstelijk af. Je mag gerust zeggen dat ze op een snel tempo de nationale top zijn binnen geklommen. Zo speelde ze afgelopen jaar een 8e nationaal op de loodzware St Vincent. Dit was met hun “SUPERDUIVIN DEMONA” verder in dit verslag komen we nog even terug op deze duif.

Bas & Ricardo voor het fondhok waarop het kampioenschap en andere topprestaties zijn behaald.

Fond
Toen Bas en Ricardo de grote fond aan gingen was één ding zeker. Je hebt topduiven nodig. Naar goed hun huiswerk gedaan te hebben gingen ze duiven halen bij: Henk Wegh, Cas de Graaff, Gebr Limburg, Piet de Vogel…….. Ja zoals u ziet de duiven werden op de tophokken van Nederland gehaald.

De hokken
Bas en Ricardo beschikken over een hok van 5,5m lang die 2m diep is, een hok van 2,5m lang die 1,2m diep is. En een hok van 3 meter die geheel open is aan de voorkant. Hierop wordt door hun het gehele progamma opgespeeld.

De verzorging
De mannen zijn grote voorstanders voor veel trainen en vetrijk voeren bij de fondduiven. Afgelopen jaar werden de doffers en duivinnen op weduwschap in gespeeld. Op 15 mei zijn ze gekoppeld. Vanaf toen zaten ze het hele jaar op nest. Waarom de 15 mei? Nou dan konden de toppers van St Vincent op kleine jonge ingekorfd worden. Daarna gaat de natuur zijn gang en kijken de mannen hoe de duiven erop staan en welke goed zijn om aan de volgende vluchten deel te nemen. De duiven moesten toen ook 2 keer daags trainen, dit anderhalf uur lang. Tja en daarnaast ook de andere duiven nog. Dus Bas is enorm blij met de die hij van zijn vrouw Belinda krijgt. Zij springt bij waar nodig is.  Ze heeft zelfs ook haar eigen duiven waar ze op eigen naam mee speelt. Ook dit gaat haar goed af. Maar nu weer even  terug naar de fondduiven. Ze kregen volle bak vetrijk voer. Dit aangevuld met pinda’s, kaas en schapenvet. Voor de vluchten worden de duiven behandeld met een geelpil en een ornithose pil.

De wonderduivin uit Zutpen is een van de toppers van Bas & Ricardo!!!

Prestaties
Ja de aanleiding van dit verslag is de titel 1e on-aangewezen middaglossing SFG 2010. Hiervoor telt de 1e duif uit de klok. Als we dan kijken welke duiven hier voor het kampioenschap gezorgd hebben zien we hoe sterk hok de mannen hebben. Want van de 6 vluchten die tellen werd er maar liefst 5 keer een andere duif als eerste gedraaid. Tja en als je dan ook kijkt naar de concurrentie betekent dat er op alle vluchten een topnotering is neergezet. Als je binnen 5 jaar op de Overnacht in de nationale top mee kan draaien dan ben je een echte topper. En dat zijn Bas en Ricardo!!! Nogmaals heren van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie en we gaan zeker vaker van jullie horen. 

Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws

Bonnenverkoop SFG


Nieuws (14-1-2023)

Van 19 januari 2023 t/m 2 februari 2023


Lees meer