Reportages - Winnaar Brive

Winnaar Brive

6-6-2011

Fondtopper Arjan Beens slaat toe op de loodzware Brive!

Arjan voorstellen heeft geen toegevoegde waarde meer. Wie hem nu nog niet kent zal hem dan ook niet meer gaan kennen. Wat een prestaties deze topper weet neer te zetten is ongekend. Op de verste afstand van de fondclub weet hij een serie neer te zetten waar we allen van droomde. Nationaal tegen 11.957 duiven te beginnen met 7e, 15e, 28e, etc. Als je dan ziet dat zijn duiven ruim 100km verder moeten dan de kortste afstanden met deze straffe kopwind dan krijg je nog meer bewondering voor deze duiven. Natuurlijk was Arjan de favoriet, maar ja het moet wel waar gemaakt worden. Het waren de duivinnen die het deden. Toch twijfelde Arjan even aan een topnotering omdat zoals hij zegt zijn duiven die kop vliegen strak komen. Nu kwam de 1e en de 2e twijfelend en schrikkerig thuis. Maar het zal de vermoeidheid geweest zijn.


Voorbereiding:
De duiven zijn alle weken de mand in geweest. En de week voor Brive samen met duivenvriend Mark v/d Berg nog afgericht naar Duffel. Dat deze km geen kwaad kunnen blijkt wel. Ook een punt die speelde bij Arjan is dat hij overgeschakeld is naar een ander voer systeem. Want ook een topper blijft zoeken naar beter. Dit jaar volgt Arjan een systeem van Beyers.


De winnaar:

 

Is een blauwe duivin geboren in oktober 2009, geringd met een oude ring. In 2010 heeft ze een straffe opleiding gehad om in 2011 aan het echte werk te beginnen. Dat ze dan gelijk deze vlucht wint is ook voor Arjan een verrassing.  Als we naar de afstamming kijken zien we dat de vader van de combinatie Verwey – Castricum komt. Het is een inteelt doffer naar hun goudklompje “De Toon”. De moeder is een duif van A.P Overwater die ingeteelt is naar het stammoedertje van het hok Overwater. Ook zien we zijn crack de “Dure” in de afstamming. Dus blijkt wel weer de goede komen uit de goede. afstamming 07-1235221

Top 100:
Arjan speelt alle duiven op eieren van 10-14 dagen. Dit is zijn ideale stand en dat maakt hij zeker waar. Vooral gezien als we even het rijtje erbij pakken met de top 100 NPO-NAT:

Lijst top 100.


Het wonder van Genemuiden:


Ja ook in Genemuiden vliegt een duif rond waar een ieder van droomt. Het is “MISS GIJSJE”. Deze duif  is een oktober jong 2008. Ook zij kreeg een straffe opleiding in 2009 om in 2010 er tegen aan te gaan. Ze deed dit boven verwachting. Ze speelde de volgende prijzen in 2010:
3e NPO Brive 5.097d
7e Nat Cahors 11.054d
Dit was goed om in Dortmund op de West Europese Landen Cup als 2e te eindigen. Arjan heeft haar weer klaar gemaakt voor Brive en ja ze pakt weer TELETEKST. Nu plaats 15. Wat een geweldige duif die zeker nog eens mee gaat om zo’n topnotering te maken. afstamming "Miss Gijsje"


Nogmaals Arjan proficiat met deze overwinning en Topnoteringen. Succes met de aankomende vluchten.

Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws

Z94 Barcelona


Nieuws (10-7-2024)

Winnaar Heikamp & v. Doorn


Lees meer

A27 Bressols


Nieuws (10-7-2024)

Winnaar J. van Grafhorst


Lees meer

Z92 Agen na correctie


Nieuws (10-7-2024)

Winnaar Team van Ginkel


Lees meer

E26 Gray


Nieuws (4-7-2024)

Winnaar Lotte Eijerkamp


Lees meer