Reportages - Winnaar Montpellier

Winnaar Montpellier

13-7-2011

Arjan Beens wint ook Montpellier.

Dit is voor Arjan zijn 2e overwinning dit seizoen. En wat voor een. Zijn topduif “Miss Gijsje” pakt in de nachtelijke uurtjes als menig liefhebber nog op een één oor ligt de overwinning. En haar hokgenoten willen mee genieten van deze overwinning en vlogen in rap tempo naar huis. Wat een SUPERSCORE in de uitslag geeft van 16 prijzen met 18 duiven mee. Tegen 1495 duiven speelde Arjan de volgende prachtige serie: 1-4-18-39-68-96-113-136-153-167-170-173-183-264-266-373.


Hoe Arjan zijn duiven voorbereid en speelt is te lezen in de reportage van Brive.
In deze reportage maken we nader kennis met Miss Gijsje! Had haar al genoemd in de reportage van Brive. Maar nu verdiend ze alle aandacht.
Wie is “Miss Gijsje”?
Tja ik noemde haar in de reportage van Brive al “Het wonder van Genemuiden”. Dit omdat het een duivin is die van kopvliegen weet. Echter heeft ze haar naam gekregen in 2010 van Arjan daar hij deze topper vernoemt heeft naar zijn Zoon Gijs.
Miss Gijsje zag in de maand Oktober van het jaar 2008 het levenslicht. In deze periode kweekt Arjan nog een ronde uit het allerbeste voor eigen gebruik. Deze duiven hebben hele winter openhok. Ze worden in maart - april enkele keren weg gebracht waarna ze vanaf de 1e vlucht wekelijks met de wagen mee gaan om ervaring op te doen. En aan het einde van het jaar krijgen ze allen een overnachting. Dit was in 2009 Bordeaux. Miss Gijsje arriveerde ze net buiten de prijzen. Maar ergens in het hart van Arjan sprak het vertrouwen dat dit beestje meer kon en mocht blijven om zich te bewijzen in de vliegploeg van 2010. En het vertrouwen wat Arjan had in haar maakte ze meer dan waar om gelijk vanuit Brive de 6e prijs in de NU te behalen tegen maarliefst 18.246 duiven. Om te kijken wat ze allemaal in haar had speelde Arjan haar op Cahors I. Toen speelde ze de 652e Nat tegen 4.998 duiven. Drie weken later was ze zo goed in haar doen dat Arjan besloot haar ook op Cahors II te spelen. En dat hij het niet mis had bleek wel doordat ze toen de 7e Nat won tegen 11.054 duiven. Dus voor haar in 2010 2 prachtige plaatsen op Teletekst. Met deze 2 topnoteringen gaf Arjan haar op voor de West Europese Landen Cup in Dortmund. Daar won ze voor Nederland de zilveren plak. En dan? Nog een jaar vliegen of haar op de kweek zetten? Arjan kiest voor het eerste en maakt haar klaar voor Brive. En ja hoor weer teletekst nu speelt ze de 15e nat tegen 11.957 duiven. En nu 5 weken later is het weer Miss Gijsje die s’nachts om 4.00 uur Arjan doet wekken en een enorm kippenvel gevoel doet bezorgen. Ja ze speelt de 6e Nat Montpellier tegen 7.856 duiven. Dus in haar zeer korte carrière 6 keer gespeeld en 4 keer teletekst. Dus eigenlijk is de naam “Wonder van Nederland nog toepasselijker. Wat een wereld duif is deze duivin. Ze heeft een ieder laten zien dat ze vanuit Brive het twee keer moest afleggen onder zware omstandigheden. En ook twee keer met de wind op de staart. Ja ze kan echt alles!!! En wat de toekomst wordt weet Arjan nog niet. Maar denk toch dat hij haar in de kweekstal zal plaatsen. Daar verdiend ze zeer zeker een kweekbak met een GOUDEN rand!
afstamming "Miss Gijsje"

En dat ze het kop vliegen van geen vreemde heeft blijkt wel dat haar ouders ook van kopvliegen wisten. Laten we eerst naar haar vader kijken. Deze arriveerde ook in de nachtelijke uren en pakte daarmee de 6e nat Bergerac. Dat het ook een geweldige kweker is blijkt nu Miss Gijsje wel. En nog enkele nazaten die al een top 100 notering hebben nationaal.

En dan de moeder van Miss Gijsje. “Rika” Zei pakte in 2007 de overwinning vanuit Periqueux. Ook dit was in de nachtelijke uren.
Zo ziet u maar weer dat de toppers uit de toppers komen. Met deze gedachten timmert Arjan nu al enkele jaren aan de weg. En dat gaat zeker niet verkeerd. Steeds maar opzoek naar die toppers uit nationale winnaars – asduiven.

Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws

Vliegprogramma en overige info 2024 geplaatst


Nieuws (6-5-2024)


Lees meer