Reportages - Winnaar Barcelona

Winnaar Barcelona

19-7-2012

Barcelona wordt gewonnen door Arjan Beens.

Naar jaren topnoteringen gemaakt te hebben op de middaglossing slaat Arjan nu ook toe op de ZLU. Twee jaar terug speelde Arjan ook al een 7 tal op Barcelona met een serie van 5 prijzen was dat op die afstand ook al een succes. Vorig jaar is Barcelona overgeslagen. Maar hij zette wel zijn zoektocht voort om materiaal te vinden voor de ZLU. Want deze vluchten is wat Arjan in de toekomst wil gaan spelen. Dit jaar is er een ploeg van 12 duiven klaar gemaakt. De ploeg bestond voornamelijk uit oude stayers die al stuk voor stuk al een mooie ere lijst bij elkaar gevlogen hadden.

winnares Barcelona.


De winnares(stamkaart) is zo´n klasbak van 2005. Met al vele topnoteringen(zie prestaties op foto) ging ze als 3e get de mand in naar Barcelona. Toen Arjan die morgen 2 vroege duiven geconstateerd had van Albi(beide top 40 nat) stond hij rond de klok van half 12 de duiven op te wachten vanaf Peronne. Toen net zijn eerste duiven op de klep vielen zag hij vanuit oostelijke richting een duif aankomen. Toen deze een 10 meter van hem vandaan was sloeg de knop om. Het is er een van Barcelona!!! Op trillende benen en rillingen van kippenvel de duif geklokt. Want net ervoor was de meldingslijst nog geraadpleegd en waren er nog maar een 25 tal duiven in het land. Dan reken je op deze afstand nog niet op een duif. Nationaal goed voor een 15e plaats Nat. Daarna werd het wachten tot half 4 op nummer 2. En om even voor half 10 s’avonds ging Arjan met 7 duiven in de klok naar het inkorfcentrum. Later bleek dat nummer 8 Zich iets over half 10 gemeld had op de thuis basis.

De Barcelona man van Gelderland Jan Peters uit Bemmel pakt een keurige 2e plaats en een 16e Nat!!! Anita John ook bezig met een goed seizoen eist de 3e plek op voor Eef van Aalten die op plek 4 eindigt en een super prestatie levert met 4 duiven mee en 4 prijzen dus een volle 100%.

Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws