Reportages - Winnaar Marseille

Winnaar Marseille

6-8-2012

Marseille werd een prooi voor “Mister van Wanroy” Ben Hendriks.

Marseille was weer eens een vlucht waar vele van droomde. Een echte zware kraker zoals de fondmannen hem graag zien.

Ben met de winares.

Iets voor half tien zag Ben een duif aankomen. Eerst dacht hij nog aan een achterblijver van Tours. Maar hij zag snel dat het zijn toppertje was uit Marseille. Dan stijgt de spanning toch wel. Want het is nog een mooie vroege gezien de meldingen van de ZLU. Later bleek ze op plaats 46 nationaal te eindigen. In de SFG is het goed voor de overwinning.


Ben voor stellen is overbodig. Wat heeft de familie Hendriks al wel niet gepresteerd. Dit met de van Wanroy duiven. Alles wat er te winnen was is gewonnen. En in dat rijtje kan deze overwinning bij geschreven worden.


De duif die Marseille won heeft haar prijs nog niet gemist. Ze is uit het goede hout gesneden. Als we kijken naar haar afstamming heeft ze het kopvliegen van geen vreemde. In '92 speelde Ben 2 duiven op Perpignan.
Ze wonnen Nat. de 21e en 400e prijs met zeer warm weer.
Zij hadden dezelfde moeder;een dochter van Ben’s stamkoppel Fedor x Claudia.Resp. klz. en dochter van de 274(klz 90 van Wanroy).
Deze beide duiven zijn de ouders van de vader (Bonfire).
De moeder is lijn Hartje x een dochter van de 100 ,2 x Asduif Midfond in de Kring en 7 x 1.prijswinnaar.Soort de Klak via Albert Leever,Delden.
Dus 3/4 van Wanroy en 1/4 de Klak.

Een prachtig detail die ik u niet onthouden mag is de hoge prijspercentage die Ben speelt op Barcelona. Wat aan geeft hoe sterk zijn duiven zijn. Over de laatste negen jaar speelt Ben maar liefst 82% prijs!!!

Kortom Marseille wordt gewonnen door een echte klasbak met een topcoach die zijn v Wanroy kolonie ieder jaar nog weet te laten schitteren.

Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws