Reportages - Winnaar Pau

Winnaar Pau

27-6-2013

Pau gewonnen door Ben Hendriks uit Apeldoorn

Ben is zeker geen onbekende in de duivensport. Hij speelt met zijn geweldige van Wanroy duiven jaarlijks mee in de kop. En haalt de nodige kampioenschappen binnen. Kortom een sterk hok met duiven wat hier de overwinning pakt op de openingsvlucht van de ZLU.

 

De Winnares:
De vader van de winnares is een zoon van de bekende Mario. Wat een 100% van Wanroy duif is. De Moeder een inteelt product naar de 788(Stamdoffer) van sportvriend Jac Steketee.

De voorbereiding:
Doordat het begin van het seizoen volgens Ben nog te kous was zijn de duiven maar voorzichtig in gespeeld. Ook moest Ben twee keer opgenomen worden in het ziekenhuis. Hierdoor loopt de voorbereiding ook anders dan anders. Toen Ben de ploeg wilde gaan korven op Angerville was het net juist dit duivinnetje wat moest leggen. Dus met slechts een paar vluchtjes van 120-150 KM moest ze toch naar Pau. Dat haar de mindere voorbereiding dan anders niet belemmerde is duidelijk. Ze werd ingekorfd op een jong van 5 dagen oud.

Prestaties van de duif:
Als twee jaarse ging ze voor het eerst mee op de meerdaagse fond. Gelijk was duidelijk dat ze uit het goede hout gesneden is. Drie keer werd ze gespeeld en twee keer was ze de 1e duif in het N.I.C. Als drie jaarse speelde ze o.a. een 2e in de regio op St Vincent. Ook het jaar daarna speelde ze drie keer prijs op drie keer korven. En stond de teller op negen prijzen van negen inkorvingen. En aan dat lijstje voegt ze nu in 2013 Pau toe! Kortom een super duivinnetje. De bedoeling is dat ze weer gespeeld wordt op St. Vincent ZLU. Zal mijn benieuwen wat haar nieuwe topnotering wordt.

Prestaties liefhebber:
Zoals ik al schreef speelt Ben jaarlijks prachtige uitslagen op papier. Zo pakte hij vorig jaar nog de overwinning op Marseille in de SFG. Ook een bijzondere prestatie van Ben is dat hij de laatste 9 jaar 82% prijs speelt op Barcelona!!!

Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws