Reportages - Winnaar Narbonne

Winnaar Narbonne

5-8-2013

Het is een weekend om nooit te vergeten. Er werden weer hoge temperaturen voorspelt. Op maandag werd er gekorfd voor de ZLU vlucht vanuit Narbonne.  Dinsdag werd tot ieder zijn verbazing de nationale vlucht vanuit Albi afgelast. Een zeer treurig besluit. Hier als fondclub hebben we er helaas niets op in te brengen. Laten we hopen dat er van de winter het nodige over gesproken gaat worden zodat het in de toekomst niet meer gebeurd. Want hiermee loopt het fondspel wel enige schade op. Het is dan ook nog eens jammer dat hier heren van het NPO besluit over nemen dit zonder enig overleg met de afdelingen. Om daar de meningen te pijlen. Maar goed het is gebeurt en laten we het beste er van hopen in de toekomst. Nu gaan we naar de winnaars van Narbonne ZLU.

 


Bas en Belinda Jansen uit Zutphen wisten de overwinning op Narbonne te pakken. Het zijn geen onbekende in de duivensport. Laatste jaren wisten ze al meerdere keren teletekst te spelen. Ook weten ze jaarlijks de nodige kampioenschappen mee te pakken. Een echt fondhok wat in kampioenenstijl kan schitteren. Nu zij dit jaar er voor gekozen hebben om ZLU vluchten te gaan spelen heeft ze geen windeieren gelegd. Op Pau 1 / 2, Barcelona 2 / 2  162e NAT ZLU, Nu Narbonne 4 / 4. Kortom drie prachtige uitslagen.

 


De Winares had voor narbonne al een paar mooie 1;10 prijzen gewonnen. Bas maakte haar klaar voor Narbonne. Ze ging op een jong 7 dagen mee. Dit motiveerde haar zo dat ze het presteerde om de klus in een dag te klaren. Om 21:36 tikte ze de valplank aan. Goed voor de overwinning binnen de SFG. Ze werd gekweekt uit 2 rechtstreekse duiven van Hans en Evert-Jan Eijerkamp. En dan mag je gerust spreken uit de BESTE lijnen die bij Eijerkamp zitten. (Stamboom)

 

 


 

Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws