Reportages - Winnaar Bergerac

Winnaar Bergerac

14-8-2013

Bergerac 2013 is er een die vele niet zal vergeten. Daar deze vlucht op de dag van inkorving tot ieders verbijstering werd afgelast en een week werd op geschoven. De hoe en waaroms zijn nog steeds niet bekend en zorgt tot de dag vandaag tot een stukje onvrede onder de fondliefhebbers. Weken hadden zei er na toe gewerkt, de duiven op de ideale standen, de laatste dagen op gevoerd. Dit alles om op de laatste nationale vlucht van 2013 te schitteren. Nu moest men met allerlei trucjes en dergelijke de duiven nog een week gemotiveerd zien te houden. Voor enkele duiven / liefhebbers was het ook weer een voordeel. Daar de duiven van Orange ook nu weer mee konden naar Bergerac. Voor vele was Bergerac al weer de laatste vlucht voor 2013. Echter heeft de SFG ook nog de najaarsklassieker vanuit Limoges op het progamma staan. Hopelijk dat u allen mee doet op deze vlucht. Zodat dit ook een prachtig concours kan worden. Meer informatie over deze vlucht vindt u op onze site.

 

Nu gaan we over tot de winnaars. Hiervoor gaan we naar Dik (TEAM) ten Cate in Hattemerbroek. Dik ten Cate kent een ieder. Vele teletekstnoteringen, vlucht overwinningen en kampioenschappen heeft hij al behaald. Nu ook in 2013 was hij met zijn medeverzorgers ( Broer Arie, en verzorger/vriend Henk van ’t Hul) aan een bere sterk seizoen bezig. Iedere keer wist hij de kop van de uitslag te pakken. Binnen de SFG:
Brive tegen 1.378 duiven  19, 45, 47, 63, 94 enz. 12/26.
St Vincent tegen 871 duiven 13, 23 2/5.
Periqueux tegen 2.002 duiven 4 3/16
Cahors tegen 1.435 duiven 17, 22, 24 enz. 6/11.
Orange tegen 1.181 duiven 15, 24 ,67, 71, 74, 89 enz. 8/12.
En dan nu een prachtige overwinning gevolgd ddor een prachtige serie!
Bergerac tegen 2.104 duiven  1, 7, 29, 79, 95 enz. 11/20.

Deze prestaties komen tot stand door uit alleen maar uit klasbakken / toppers te kweken. Steeds zijn ze op zoek naar betere duiven. Dat dit ze lukt bewijzen de prestaties uiteraard. Nu worden we wel benieuwd waar Dik dan zijn laatste aanwinsten heeft gehaald om zo door te gaan in kampioenen stijl. Hiervoor klopte Dik aan bij een der beste fondliefhebbers van Nederland. Al ruim 20 jaar speelt hij de grote fond. Even zolang is hij bij de kampioenen. We hebben het hier over niemand minder dan Ben Roodbeen uit Renkum. Die heeft een zeer sterk hok zitten met duiven die afstammen van de duvien van zijn vrienden Timmer, Frans v Wel, Willie Mollin en Simon Seegers. Deze duiven moeten voor de nieuwe injectie zorgen op het hok van team te Cate. Maar dit hok is ook al een zeer sterk hok. Dik kweekt uit zijn eigen toppers gekruist met kinderen uit het beste wat er in en rond Nederland vliegt!

De Winnaar van Bergerac is samen met zijn broer toch wel de smaakmakers op het hok in 2013. Beide zijn terug te vinden bij diverse duifkampioenschappen. Deze twee broers zijn gekweekt uit:
Vader: Is een zoon van de kampioensduif van Tonnie van Dam x duivin met het goede vale bloed van ten Cate zelf. (is ook moeder van 1e NPO Brive)
Moeder: komt uit de duifkampioen ZLU van de Gebroeders Jacobs Nes a/d Amstel. Deze topper speelde 8e nationaal Perpignan en 16e nationaal Barcelona x een dochter van het gekende “Betuwe koppel” van  Gerrit Veerman uit Volendam.

De 11-1390599 Won naast de 1e op Bergerac ook de 102e Brive en 24e Orange binnen de SFG. Dus zoals u ziet kwam het voor deze klasbak goed uit dat de vlucht verplaatst werd. En bezorgde zijn verzorgers een prachtige overwinning in zowel de SFG, AFD als SMN. Een een hele mooie 2e NATIONAAL. Team ten Cate nogmaals van harte met deze prachtige overwinning.

Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws