Reportages - Winnaar Meaux

Winnaar Meaux

29-8-2013

De winnaar van Meaux is geworden Comb. Ebben uit boven-Leeuwen. Deze combinatie bestaande uit de zoon van Falco en Will. Echter zijn het eigenlijk Falco en Will zelf die de verzorging doen. Maar staat dit hok bij Falco en wordt er op eigen naam gevlogen van het hok bij Will. Maar dit neemt niet weg dat het een super prestatie is wat dit duifje geleverd heeft. Met de zuid westelijke wind waren de vroegste duiven aan de oostkant verwacht. Maar Echter klokken hun juist voorin de afdeling in het zuidwestelijke puntje de winnaar.

De winnaar is als ei gehaald bij niemand minder dan Ad Schaerlaeckens zelf. Hier haalde Will en Falco meerdere koppels eieren. Enkele hiervan gingen gelijk naar de kweek en de rest mochten hun kunnen tonen op de vluchten. En dat is deze winnaar goed gelukt. Het was zijn 6e vlucht en 5e prijs. Waarvan 4 per tiental en 2 x 1:100.

We kennen de combinatie ook als echte uitblinkers met het jonge duivenspel. Jaarlijks weten zij vroege duiven te klokken. Nu dit jaar strijden ze ook weer mee om het kampioenschap in de regio. Om dit alles te bereiken is ook een goede begeleiding nodig. De duiven werden tot aan de 3e vlucht 2/3 keer per week weg gebracht. Dit voor training, ervaring en vooral ritme op te doen. Naar de 3e vlucht zijn de geslachten gescheiden en wordt er de rest van seizoen op de deur gespeeld. Met nog 3 vluchten te gaan is het zeker dat we rekening moeten gaan houden met deze combinatie! Will en Falco van harte met deze overwinning.

Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws