Reportages - Winnaar Gien

Winnaar Gien

10-6-2014

De eerste dagfondvlucht van zaterdag 24 mei  jl. vanaf Gien met 3080 duiven in concours leverde een zege op voor W Mensink uit Hattem. De duiven werden om 8.40 uur gelost met een stevige ZZW wind.

De winnende duif, de 2011-1216228 (2e get) werd geconstateerd om 14. 17 uur en legde de ruim 584 kilometer af met een snelheid van ruim 1730 meter per minuut. Van vaderszijde stamt de duif af van A.J Kors Steenwijkerwold (soort Poortvliet/Veenstra) en van moederskant van A van de Vegt uit Zalk. Met 19 duiven mee wisten drie duiven zich te klasseren.

De duiven worden op weduwschap gespeeld waarbij de doffers tweemaal per dag los gaan en de duivinnen eenmaal per dag. Het totale hokbestand bestaat uit 46 oude duiven, 35 jonge duiven en 6 kweekduiven. De duiven krijgen volle bak en eenmaal per maand vitamine.

In de winter wordt er gekuurd tegen paratyfus en voor aanvang van het vliegseizoen wordt de dierenarts geconsulteerd voor een grondige gezondheidscontrole. Verder voor iedere vlucht eenmaal ornimix en een geeltablet.

Vanaf deze plaats nog van harte proficiat.
 

Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws