Reportages - Winnaar Periqueux

Winnaar Periqueux

1-7-2014

Henk Bloemen uit Brummen wint Perigueux in de SFG
 
Deze zware Perigueux werd een prooi voor Henk Bloemen uit Brummen en de overwinning werd zeker niet gesnoept maar behaald door een echte topduif die ’s morgens om 8.34 uur werd geklokt op een afstand van 867 km en met 1089 m.p.m. snelste duif van afdeling 8 was.

De ‘Kras 189’ was in 2013 al 4e Duifkampioen Meerdaagse fond in Afdeling 8 en met nu 2 TT vermeldingen in de pocket een echte topper. De ‘Kras 189’ wint in zijn prille carrière de 2e Nat. Perigueux tegen 8.398 duiven (1e Afd. 8 tegen 3.112 duiven),  9e Nat. Orange tegen 4.307 duiven, 53e NPO Brive 2.493 duiven, 151e NPO Perigueux tegen 3.599 duiven en met 6 op 6 heeft deze topper nog niet gemist op een marathon vlucht.

De appel valt zeker niet ver van de boom in deze want de vader van deze weduwnaar is 75% F. Knetsch uit Roosendaal en kleinzoon van de stamvader op het hok bij Henk Bloemen de ‘ 280’. De moeder is de ‘Kleindochter Drogba‘, 1e Nat. Asduif Meerdaagse Fond bij Hans & Evert-Jan Eijerkamp en deze kleindochter ‘Drogba’ won zelf de 27e Nat Bordeaux als ook de 18e Nat. Montpellier.

De basis van het hok Bloemen wordt gevormd door duiven van F. Knetsch (Roosendaal), Hans & Evert-Jan Eijerkamp, Joop Spiegelenberg en Jurriens Sr & Jr allen uit Brummen. Henk is het seizoen begonnen met 13 koppels nestduiven, 16 weduwnaars,  3 kweekkoppels en 40 jonge duiven en speelt enkel en alleen de Marathon vluchten. De jonge duiven worden 1 a 2 x ingespeeld tot 180 km. Alle oude duiven worden vanaf het begin ingezet op de Vitesse en Midfond en daarna worden de verschillende duiven klaar gestoomd voor de vluchten waarop gepiekt moet gaan worden.

Op medisch gebied wordt er bijna niets gedaan op de verplichte entingen na en bij thuiskomst van een marathon vlucht krijgen de duiven een Belgamagix pil. Daarnaast wordt er wel heel veel knoflook verstrekt aan de duiven. De nest duiven hebben volle bak terwijl de weduwnaars worden opgevoerd met een mix van weduwschap mengelingen van Havens en Versele Laga terwijl de duiven veelvuldig pikkoek kunnen eten.

De nestduiven en weduwnaars trainen ’s morgens gezamenlijk en ’s middags om 2 uur trainen de duivinnen apart. ’s Avonds mogen de weduwmannen alleen trainen met een gedeelte verplichte training en het laatste kwartier open hok.

Alles werd gezamenlijk begin maart gekoppeld en de koppels brachten ook allemaal zelf hun jongen groot.
De overwinning is terecht gekomen bij een echte topsporter die de laatste jaren aan een geweldige opmars bezig is en waar zeker nog vele mooie prestaties behaald zullen gaan worden in de nabije toekomst.

Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws

Uitslag A22 Limoges


Nieuws (6-6-2023)

Winnaar A. Driessen & Zn.


Lees meer

Uitslag E21 Gien


Nieuws (30-5-2023)

Winnaar Combinatie Ebben


Lees meer

Ook lid worden van de SFG?


Nieuws (8-5-2023)

25 jarig jubileum SFG in 2023!


Lees meer

Vliegprogramma geplaatst


Nieuws (8-5-2023)

Hoofdprijs B per vlucht ook bekend.


Lees meer