Reportages - Winnaar Bourges

Winnaar Bourges

13-7-2014

Winnaar Bourges SFG

Winnaar van Bourges werd G. Wolf en Zn.

Afstamming overwinnaar Bourges 21 juni 2014 de NL 13-1850829
De vader van de overwinnaar is de NL 06-5605857, rechtstreeks Gerrit Timmer uit Hoge Enk. De grootvader is de NL 01-1339665, “Zoon Blinde”. Ras Elsacker x Beert van ’t Hul.
Grootmoeder is de NL 98-2154590, laatste dochter van de B 89-241 Elsacker x lijn Cadet Karel Meulemans.

De moeder van de overwinnaar is NL 05-4466353, “Acela”, rechtstreeks G. Polhuis & Zn. Enschede.De grootvader is de NL 01-1057912, “Jordan”, zuiver Ad Schaerleackens uit Bulls Eye x dochter USA duif. De grootmoeder is de NL 99-1585439, Prinsesje, super kweekduivin uit Zoon Zitter x Zus Kleine Dirk van C. & G. Koopman.

De beide ouders zijn gekocht tijdens een zaalveiling bij de Reizende Postduif in Wezep.

Behaalde prijzen
Als jonge duif vloog ze vier prijzen, o.a. 37e op St. Quentin van 834 d., 61e op Tongeren van 1524 d. en een 62e op Tongeren van 2173 d. Op de 2e dagfondvlucht vanaf Salbris een 8e van 218 d.

Afkomst duiven
De eerste duiven kwamen van D. ten Cate en G.J. Pouwels. Ad Schaerleackens gekocht op zaalveilingen. Dokter F. Mariën, C. & G. Koopman rechtstreeks en via andere liefhebbers o.a. Comb. Polhuis & Zn. Enschede.
Soort van de helaas overleden plaatsgenoten Peter van Boven en Jan Goudbeek.
In de jaren 90 een hele goede duif gehad van Jac Kok uit IJsselmuiden; heeft kopprijzen gevlogen en kwam helaas tijdens de laatste vlucht gewond thuis.

Voorbereiding training
De winnende duif van Bourges werd half januari gekoppeld en bracht een nest jongen groot en werd daarna op weduwschap gezet. Vanaf 1 maart kwam ze voor weer los. Voor aanvang van het seizoen werd er twee keer afgericht: ’t Harde en Elspeet.
Nadat ze hersteld was van haar verwondingen op de eerste klokvlucht ging ze weer wekelijks mee. De week voor Bourges werd ze echter thuisgehouden. Er wordt voor de vlucht nooit getoond. Na de vlucht blijven de duiven, die gespeeld worden op de eendaagstte fond, tot zondagmiddag bij elkaar. De duiven worden 1x per dag losgelaten voor de training.

Het voersysteem
Er wordt gevoerd met Wielink Supervlieg M.C. In het begin van de week wordt het voer aangevuld met gerst en paddy. Ze kunnen tellkens genoeg eten alvorens de voerbak wordt weggenomen.
Voor aanvang van het seizoen wordt er een geelkuur gegeven. Verdere iedere donderdag Orni Rood of Speciaal in het water.
Na de vlucht op zaterdag- of zondagavond BS van Belgica de Weerd.

Voedingssupplementen
Voedingssupplementen van Dr. F. Mariën – mineralen en conditiesiroop.

Medische begeleiding
Voor jaarlijkse entingen en bij alle voorkomende situaties neem ik contact op met Drs. Nanne Wolff uit Wezep.

Hokaccomodatie
Een hok van ca. 9 meter, vier afdelingen. Hierin zitten de kweekduiven, doffers en duivinnen. Op het erf staat ook een tuinhok van 5.40 meter, twee afdelingen en is de huisvesting van de jonge duiven.

Aantal duiven
Dit jaar werd er gestart met 27 oude vliegduiven. Daarnaast met ca. 20 kweekparen ruim 80 jonge duiven gekweekt. De oude duiven worden gespeeld op totaal weduwschap. De jonge duiven worden na drie wedvluchten gescheiden en gespeeld op de deur.

Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws