Reportages - W.P. Bosveld uit Oosterbeek wint Cahors

W.P. Bosveld uit Oosterbeek wint Cahors

30-7-2015

Peter en Inge Bosveld uit Oosterbeek winnen Cahors

Zaterdagmiddag om 13.30 uur ging het konvooi na een dag vertraging los.In concours stonden 1070 duiven van 128 liefhebbers.

Het weer in Frankrijk was goed maar de weerssituatie in Belgie en Nederland was matig: hoge windsnelheden veroorzaakten heftige regenbuien. De donkere wolken verdwenen aan het eind van de avond en dus konden de duiven met goed weer aan het laatste stuk beginnen.

Peter had 12 duiven mee waaronder de jaarling doffer met ringnummer 14-1670905. Ze hadden de duiven nog lang niet verwacht mede daar erop teletekst nog geen meldingen stonden. Peter was op zijn laptop de meldingen van Narbonne aan het bekijken toen plotseling de pieper van de klok afgingen de klok een constatering om 06.12.01 aangaf.

Buiten zagen ze de blauwe jaarling fier op de klep lopen. Na doormelding stonden ze lang als 1e Nationaal in sector 3 genoteerd doch na ongeveer een uur bleek dat er een duif sneller was.

Het resultaat 2e Nationaal sector 3, 1e afdeling 8 GOU en 1e superfondclub SFG.

Zijn vrouw Inge levert overdag een groot aandeel in de verzorging van de duiven. Het duivenbestand bestaat uit 40 koppels vliegduiven ( 48 oude en 32 jaarlingen) en 12 kweekkoppels allemaal rechtstreeks van zijn vriend Ben Roodbeen. Jaarlijks worden er ongeveer 70 jongen geweekt waarvan een behoorlijk aantal ten prooi valt aan de roofvogel.

De overwinnaar is op alle vitesse- en midfondvluchten ingekorfd (in totaal circa 3000 kilometer).

Ben Roodbeen stond van Orange met een volle broer van de vader van de overwinnaar op teletekst.

Peter en Inge van harte gefeliciteerd met deze prachtige overwinning.

De uitslag en tussenstand zijn geplaatst, zie Uitslagen en Kampioenschappen.

Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws