Reportages - Team van Ginkel uit Veenendaal wint Perpignan

Team van Ginkel uit Veenendaal wint Perpignan

8-8-2015

Team van Ginkel uit Veenendaal wint Perpignan in SFG

Perpignan is een lastige vlucht geworden, er kwam in de avond geen enkele duif door en pas in de loop van de ochtend begonnen de duiven te vallen. In concours 192 duiven van 29 liefhebbers.

Team van Ginkel bestaat uit vader Mees, zoon Henriko en dochter Eline. Voor Team van Ginkel werd het een prachtige afsluiting van het seizoen met een overwinning in de fondclub.

De nestdoffer, genaamd De Beer, werd geconstateerd om 09.40.53 en legde de ruim 1063 kilometer af met een gemiddelde snelheid van ruim 955 meter per minuut. Er wordt uitsluitend op nest gespeeld en De Beer werd ingekorfd op twee weken broeden. Op de vlucht Bordeaux ZLU eerder dit jaar arriveerde hij als 2e duif op het hok.

Het duivenbestand bestaat alleen maar uit duiven of nakomelingen daarvan van Piet de Vogel uit Oude Tonge. De ouders van de Beer komen van Piet de Vogel, vader is een zoon van de Beer 307 en moeder is een dochter van de Marathon 40, twee topduiven op het hok in Oude Tonge.

De duiven worden op de Vitesse – en midfondvluchten ingespeeld en zijn 3 maal ingekorfd in Hank voor Souppes sur Louing.

De uitslag en voorlopige eindstand zijn geplaatst, zie Uitslagen en Kampioenschappen.

Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws

Uitslag A22 Limoges


Nieuws (6-6-2023)

Winnaar A. Driessen & Zn.


Lees meer

Uitslag E21 Gien


Nieuws (30-5-2023)

Winnaar Combinatie Ebben


Lees meer

Ook lid worden van de SFG?


Nieuws (8-5-2023)

25 jarig jubileum SFG in 2023!


Lees meer

Vliegprogramma geplaatst


Nieuws (8-5-2023)

Hoofdprijs B per vlucht ook bekend.


Lees meer