Reportages - Winnaar Cahors

Winnaar Cahors

18-8-2014

Combinatie Verwaaijen uit Deest wint 1e Cahors in fondclub SFG.

Op 26 juli werden de duiven om 13.00 uur in Cahors gelost met een lichte tegenwind en 26 graden. In concours 2198 duiven van 158 liefhebbers. De eerste duif werd geconstateerd door de combinatie Verwaaijen uit Deest, bestaande uit Zefus en zijn vrouw Marietje, om9.47.18 uur geconstateerd op een afstand van bijna 914 kilometer. De overwinnar met ringnummer 2-1355857 behaalde een gemiddelde snelheid van ruim 1123 meter per minuut. In sector 3 behaalde deze doffer de derde plek tegen 8895 duiven. Deze overwinning komt niet uit de lucht vallen want al vele jaren behoren ze tot de beste fondspelers in afdeling 8.
De laatste 5 jaar is middels inteelt en kruising een eigen stam opgebouwd. De basis hiervoor waren duiven van Jan Voestermans Roermond, Biemans Teteringen via P Guelen Wijchen, Burgers Weurt en Gebr. Van Boxtel Goirle. Deze “nieuwe “stam heeft al diverse goede duiven gegeven.


 
In Deest wordt alleen weduwschap met doffers gespeeld en de duiven krijgen een gedegen voorbereiding. De doffers trainen s’morgens en s’avonds een uur en gaan op alle vitesse- en midfondvluchten mee. De duiven worden opgevoerd, begin van de week krijgen ze een mengeling van Superdieet van Mariman en Gerry Plus van Versele-Laga. De laatste dagen krijgen ze een mengeling samengesteld uit 5 goede vliegmengelingen. Verder grit, roodsteen en piksteen en de laatste voerbeurten voor inkorving een zelfgemaakt toetje van pinda’s, schapenvet, oude kaas en snoepzaad.
Naast de verplichte paramixo enting en pokken enting krijgen de duiven bij meer dan 1 nacht mand bij terugkeer anderhalve dag BS en iets tegen het geel.
Op het tuinhok van 11 meter zitten 20 jaarlingen voor de dagfond en 28 duiven voor de overnacht daarnaast beschikt de combinatie over een nachthok met ren voor ongeveer 50 jonge duiven.
 
Marietje en Zefus van harte gefeliciteerd met deze prachtige overwinning en ik ben er van overtuigd dat dit niet de laatste zal zijn.

Terug naar vorige pagina

Laatste nieuws

Z94 Barcelona


Nieuws (10-7-2024)

Winnaar Heikamp & v. Doorn


Lees meer

A27 Bressols


Nieuws (10-7-2024)

Winnaar J. van Grafhorst


Lees meer

Z92 Agen na correctie


Nieuws (10-7-2024)

Winnaar Team van Ginkel


Lees meer

E26 Gray


Nieuws (4-7-2024)

Winnaar Lotte Eijerkamp


Lees meer